Scapa de schimbarea automata a rezolutiei videoclipurilor de pe Youtube

Youtube a introdus un nou algorit care iti ajusteaza sau mai bine zis limiteaza calitatea video a unui videoclip pe youtube. 

Daca tu doresti sa vezi un videoclip in 1080p/4K/8K, pe parcursul vizionari clipului calitatea de vizionare v-a tot scadea pana ajunge la punctul in care cred ei ca ar fi ideal de vizionat (de obicei la 360p), am sa descriu pe scurt cateva cauze dupa care se ghideaza algoritmul Youtube.

1. Auto - schimbarea calitatati video apare mai ales in cazul cand este in modul AUTO, la rezolutia acestuia.

2. Calitatea imaginiilor este prea mare, cand videoclipul are o buna calitate si posibil 60 de cadre pe secunda, iar viteza de internet (mobila/wifi) este limitata.

3. Salvarea datelor (Data saver), daca ai selectat in telefon/dispozitiv opriunea de "Salvarea a datelor" si automat toate resursele sunt limitate pentru a salva energie, putere de calcul si banda de internet.

Acum ca am detaliat cauzele care pot duce la aceste schimbari, hai sa vedem si cum sa rezolvam aceasta problema pe device-urile noastre.

1.Cum setam rezolutia dorita in aplicatia Youtube din telefonul tau mobil:

1. Deschidem aplicatia Youtube din telefonul mobil/tableta;

2. Apasa pe poza de profil din dreapta aplicatiei sus;

3. Apasam pe meniul "Preferintele privind calitatea video"

4. Selectam ambele optiuni "Calitate mai inalrta a imaginii"


2. Pe pc folosind Google Chrome putem utiliza extensia: https://chrome.google.com/webstore/detail/video-quality-settings-fo/hlbopkdbimgihmpcaohopplcbpanmjlb sau pentru browserul Mozilla Firefox: https://addons.mozilla.org/ro/firefox/addon/youtube-video-quality/

Sper din suflet ca va ajutat sa rezolvat enervanta problema, pardon imbunatatire a sistemului Youtube. Daca intampini probleme sau cunosti extensi/solutii mai interesante iti poti exprima liber parerea intr-un comentariu mai jos.

Toate cele bune!

0 Comentarii